Konu
:
Fırında Pilavlı Tavuk
Yalnız Mesajı Göster
Fırında Pilavlı Tavuk
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Fırında Pilavlı Tavuk
Fırında Pilavlı Tavuk Tarifi - Fırında Pilavlı Tavuk Yapılışı - Pilav Nasıl Pişirilir
2 su bardağı pirinç
2 çorba kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı tuz
6 adet tavuk baget
3,5 su bardağı tavuk suyu
Önce tavuk bagetlerin üzerine su konur ve yumuşayana kadar haşlanır
Pirinç suda bekletmeden yıkanır, süzülür
Tencereye yağ konur, eriyince pirinç eklenir, 5 dakika kadar kavrulur
Sonra kavrulmuş pirinç bir fırın kabına aktarılır, düzeltilir
Önce tuz serpilir, sonra haşlanmış bagetler yerleştirlir, en son tavuk suyu gezdirilir
kabın ağzı aliminyun folyoyla kapatılır
Önceden ısıtılmış 190 derece fırına verilir
Yaklaşık yarım saat pişirilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul