Yalnız Mesajı Göster

Karnıbaharlı Pilav

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Karnıbaharlı Pilav



Karnıbaharlı Pilav Tarifi - Karnıbaharlı Pilav Yapılışı - Sana Malzemeleri - Sana Mutfağı - Pişirme Talimatları

Malzeme


- 1 adet orta boy karnabahar

- 2 su bardağı pirinç

- 250 gram kıyma

- 4 yemek kaşığı Sana yağı

- 1 yemek kaşığı salça

- 3 diş sarımsak

- 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber

- 3 buçuk su bardağı su

- Kızartmak İçin:

- Sıvı yağ

Hazırlanışı

Karnabaharı küçük küçük doğrayıp, haşlayınHaşlanan karnabaharların suyunu süzüp, kızgın yağda kızartın Fazla yağını almak için havlu kâğıt yaydığınız tabağa çıkarın


Pirinci ayıklayıp, yıkayın


Sarımsakları kıyın


Yayvan bir tencerede 2 yemek kaşığı Sana yağını kızdırıp, içine kıymayı ilave edip, kıyma suyunu çekene kadar kavurun Kıyma suyunu çekince salçayı ekleyip, kokusu gidene kadar pişirinEn son içine kıyılmış sarımsakları, tuz ve karabiberi, kırmızıbiberi ekleyip, bir taşım kavurun


Yayvan bir tencerede kalan yağı kızdırıp, yıkanmış pirinçleri az tuz ilave ederek kavurun Kavrulmuş pirinçleri tabağa alın


Tencerenin en dibine kızarmış karnabaharları, üzerine kavrulmuş kıymayı koyup, yayınız En son olarak üzerine kavrulmuş pirinçleri koyup, suyu ilave edinTencerenin kapağını kapatıp, kısık ateşte pirinçler göz göz olana kadar pişirin


Demlenen pilavı servis tabağına ters çevirip, sıcak olarak servis edin

Alıntı Yaparak Cevapla