06-28-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Karnıbaharlı Pilav
Karnıbaharlı Pilav Tarifi - Karnıbaharlı Pilav Yapılışı - Sana Malzemeleri - Sana Mutfağı - Pişirme Talimatları
Malzeme
- 1 adet orta boy karnabahar
- 2 su bardağı pirinç
- 250 gram kıyma
- 4 yemek kaşığı Sana yağı
- 1 yemek kaşığı salça
- 3 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
- 3 buçuk su bardağı su
- Kızartmak İçin:
- Sıvı yağ
Hazırlanışı
Karnabaharı küçük küçük doğrayıp, haşlayın Haşlanan karnabaharların suyunu süzüp, kızgın yağda kızartın Fazla yağını almak için havlu kâğıt yaydığınız tabağa çıkarın
Pirinci ayıklayıp, yıkayın
Sarımsakları kıyın
Yayvan bir tencerede 2 yemek kaşığı Sana yağını kızdırıp, içine kıymayı ilave edip, kıyma suyunu çekene kadar kavurun Kıyma suyunu çekince salçayı ekleyip, kokusu gidene kadar pişirin En son içine kıyılmış sarımsakları, tuz ve karabiberi, kırmızıbiberi ekleyip, bir taşım kavurun
Yayvan bir tencerede kalan yağı kızdırıp, yıkanmış pirinçleri az tuz ilave ederek kavurun Kavrulmuş pirinçleri tabağa alın
Tencerenin en dibine kızarmış karnabaharları, üzerine kavrulmuş kıymayı koyup, yayınız En son olarak üzerine kavrulmuş pirinçleri koyup, suyu ilave edin Tencerenin kapağını kapatıp, kısık ateşte pirinçler göz göz olana kadar pişirin
Demlenen pilavı servis tabağına ters çevirip, sıcak olarak servis edin
|
|
|