Konu
:
Midye Pilavı
Yalnız Mesajı Göster
Midye Pilavı
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Midye Pilavı
Midye pilavı
Malzemeler
Amerikan pirinci 350 gr
Soğan 200 gr
Midye 1
2 lt
Toz şeker 50 gr
Soya yağı 100 ml
Fındık içi 100 gr
Kuru üzüm 50 gr
Kaynamış su 1
3 lt
Tuz
Kuru nane
Yenibahar
Karabiber
Limon
SERVİS BAŞINA BESİN DEĞERİ :
Protein 12 gr
Yağ 26 gr
Karbonhidrat 50 gr
= 2218 Kj
530 kcal
Tarif
Soğanları ince ince kıyın
Soya yağında pembeleşinceye kadar kavurun
Pirinci yıkayıp suyunu süzün soğanlarla birlikte 5 dakika kavurun
Sırasıyla kuru üzüm fındık tuz şeker nane ve yenibaharı ekleyip biraz daha kavurun
Midyeleri yıkayıp suyunu süzün
Hazırladığınız karışıma midyeleri ve sıcak suyu ekleyip kaynamaya bırakın
Piştikten sonra 20 dakika dinlendirin
Servis tabağına alıp yanında limon ile sıcak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul