Yalnız Mesajı Göster

Loğlazlı Pilav

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Loğlazlı Pilav



Loğlazlı Pilav tarifi - Loğlazlı Pilav yapilisi



Malzeme

500 gr loğlaz (börülce)

250 gr pilavlık bulgur

1 bardak sıvı yağ

1 tatlı kaşığı karabiber

1 tatlı kaşığı kırmızı biber

1 yemek kaşığı domates salçası

Yeterince su ve tuz

Tarifi

Loğlaz yıkanır, bir tencereye konur, üzerini kapatacak kadar su eklenip pişmeye bırakılır Loğlaz pişince bulgur konur ve pilavı pişirecek kadar sıcak su ve tuz ilave edilir Sonra salçası konup bir taşım kaynatıldıktan sonra pişmesi beklenir ve piştikten sonra kırmızıbiber ile karabiber eklenir Yağ bir tavada ısıtılır ve pilavın üzerine dökülür 15 dk dinlendirdikten sonra servis yapılır

Alıntı Yaparak Cevapla