Konu
:
Fırında Makarnalı Yufka Bohçası
Yalnız Mesajı Göster
Fırında Makarnalı Yufka Bohçası
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Fırında Makarnalı Yufka Bohçası
Malzemeler
( 4 Kişilik)
1 adet yufka
250 gr kelebek makarna
¾ fincan sıvıyağ
Yarım demet ince ince doğranmış maydanoz
Yarım su bardağı beyaz peynir rendesi
1 adet yumurta + 1 yumurta sarısı
Susam
Tuz, karabiber
Hazırlanışı
Makarnayı tuzlu suda 10-12 dakika kadar haşlayıp suyunu süzün ve sıvıyağ ile harmanlayın
İçine beyaz peynir, maydanoz, tuz, karabiber ve bir adet çırpılmış yumurtayı ilave edip tekrar karıştırın
Yufkaları dörde bölün
Bir çorba kâsesine yufka parçalarından birini yerleştirin
İçine hazırlamış olduğunuz makarnalı harçtan yerleştirin ve bohça şeklinde kapatın
Daha sonra ters çevirip yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin
Aynı işlemi diğer yufkalar içinde tekrarlayın
Üzerlerine yumurta sarısı sürüp susam serpin ve önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin
Afiyet olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul