Yalnız Mesajı Göster

İspanakla Doldurulmuş Mantı Makarna

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

İspanakla Doldurulmuş Mantı Makarna



Malzemeler :


( takribi 350 - 400 gr) 1 bağ ıspanak

Yarım paket mantı makarna

1 paket krema

1 su bardağı yoğurt

Yarım çay bardağı süt

1tatlı kaşığı kurutulmuş fesleğen

Yarım çay bardağı zeytinyağı

2 diş sarımsak

1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

tuz

süslemek için maydanoz



Tarifi:


Ispanakları yıkayıp tuzlu kaynar suda 3-4 dk haşlıyoruz öncelikle Kremanın yarısı ,yoğurdun yarısı ,peynirin yarısı ,sarımsak ,tuz ,ve 1 yemek kaşığı zeytinyağını ,haşlayıp sularını hafif sıkarak süzdürdüğümüz ıspanaklarla rondoda karıştırıp püre haline getiriyoruz Mantımızın içi hazır


Makarnaları tuzlu suda az diri kalacak şekilde haşlıyoruz Suyunu süzüp bir kaba alıyoruz ve kabı soğuk suyla dolduruyoruz Bunu yapmazsanız içlerini doldururken geçen sürede makarnalar birbirine yapışıyor ve içlerini doldurmak imkansız hale geliyor bilginize


Ardından mantı makarnaların içlerini bir çay kaşığı yardımı ile ıspanaklı harçla doldurup 1 tatlı kaşığı zeytinyağı ile yağladığımız cam fırın kabına diziyoruz Doldurma işlemi bittikten sonra ,kalan ;krema ,yoğurt ,peynir ve süt ile kalan zeytinyağını güzelce çırpıp mantıların üzerine döküyoruz 200 derece fırında üzerinin kızarmasını sağlayacak şekilde 30 dk kadar pişirip üzerine kıyılmış maydanoz serperek servis yapıyoruz Afiyet olsun



alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla