Konu
:
İspanakla Doldurulmuş Mantı Makarna
Yalnız Mesajı Göster
İspanakla Doldurulmuş Mantı Makarna
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
İspanakla Doldurulmuş Mantı Makarna
Malzemeler :
( takribi 350 - 400 gr
) 1 bağ ıspanak
Yarım paket mantı makarna
1 paket krema
1 su bardağı yoğurt
Yarım çay bardağı süt
1tatlı kaşığı kurutulmuş fesleğen
Yarım çay bardağı zeytinyağı
2 diş sarımsak
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
tuz
süslemek için maydanoz
Tarifi:
Ispanakları yıkayıp tuzlu kaynar suda 3-4 dk haşlıyoruz öncelikle
Kremanın yarısı ,yoğurdun yarısı ,peynirin yarısı ,sarımsak ,tuz ,ve 1 yemek kaşığı zeytinyağını ,haşlayıp sularını hafif sıkarak süzdürdüğümüz ıspanaklarla rondoda karıştırıp püre haline getiriyoruz
Mantımızın içi hazır
Makarnaları tuzlu suda az diri kalacak şekilde haşlıyoruz
Suyunu süzüp bir kaba alıyoruz ve kabı soğuk suyla dolduruyoruz
Bunu yapmazsanız içlerini doldururken geçen sürede makarnalar birbirine yapışıyor ve içlerini doldurmak imkansız hale geliyor bilginize
Ardından mantı makarnaların içlerini bir çay kaşığı yardımı ile ıspanaklı harçla doldurup 1 tatlı kaşığı zeytinyağı ile yağladığımız cam fırın kabına diziyoruz
Doldurma işlemi bittikten sonra ,kalan ;krema ,yoğurt ,peynir ve süt ile kalan zeytinyağını güzelce çırpıp mantıların üzerine döküyoruz
200 derece fırında üzerinin kızarmasını sağlayacak şekilde 30 dk kadar pişirip üzerine kıyılmış maydanoz serperek servis yapıyoruz
Afiyet olsun
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul