Yalnız Mesajı Göster

Etli Bol Sebzeli Makarna

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Etli Bol Sebzeli Makarna



Etli Bol Sebzeli Makarna Tarifi - Etli Bol Sebzeli Makarna Nasıl Yapılır - Etli Bol Sebzeli Makarna Malzemeleri


Etli Bol Sebzeli Makarna Tarifi


MALZEMELER

1 paket çubuk makarna

1 adet orta boy havuç

1 adet orta boy kırmızı dolma biber

1 adet orta boy yeşil dolmalık biber

1 adet orta boy kabak

300 gr dana bonfile (uzunlamasına ve yaklaşık bir cm kalınlığında doğranmış)

5 çorba kaşığı zeytinyağı

1 su bardağı sıcak tavuk veya et suyu

3 çorba kaşığı soya sosu

1 çay kaşığı tuz, karabiber

3 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri


YAPILIŞI

Sebzeleri kibrit çöpü büyüklüğünde ve inceliğinde şerit şeklinde dilimleyin

Bir taraftan orta boy bir tencereye 5 su bardağı sıcak su koyup, 1 çay kaşığı tuz katın Su kaynamaya başlar başlamaz, havuçları atıp, 3-4 dakika sonra ocağın altını kapatın Dirice haşlanan sebzeleri süzdürüp, bir kenarda bekletin

Öte yandan orta boy bir tavaya zeytinyağını koyup, kızdırın Şerit şeklindeki etleri kızgın yağa atıp, 3-4 dakika karıştırarak orta ateşte kavurun

Artık et suyunu verip kızarmaya başladığında 1 bardak sıcak et ya da tavuk suyunu, tuzu ve karabiberi ekleyin Ateşi kısıp etleri 10 dakika kadar pişirin

Bu arada makarnayı haşlamak üzere büyük bir tencereye 12-15 bardak su koyun İçine bir tatlı kaşığı tuz atıp, kaynatın Kaynamaya başlayınca spagettileri bütün olarak tencereye aktarın Ara sıra birbirine yapışmaması için karıştırarak 10-12 dakika haşlayın

Sos için pişirdiğiniz sebzeleri tavaya aktarın Üzerine soya sosunu gezdirip, karıştırarak 3-4 dakika daha pişirip, ocaktan alın

Haşlanan makarnaları süzdürüp, tenceresine geri boşaltın Üzerine etli sebzeli harcı aktarıp, peyniri ekleyin hafifçe karıştırıp, sıcak olarak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla