06-28-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Etli Bol Sebzeli Makarna
Etli Bol Sebzeli Makarna Tarifi - Etli Bol Sebzeli Makarna Nasıl Yapılır - Etli Bol Sebzeli Makarna Malzemeleri
Etli Bol Sebzeli Makarna Tarifi
MALZEMELER
1 paket çubuk makarna
1 adet orta boy havuç
1 adet orta boy kırmızı dolma biber
1 adet orta boy yeşil dolmalık biber
1 adet orta boy kabak
300 gr dana bonfile (uzunlamasına ve yaklaşık bir cm kalınlığında doğranmış)
5 çorba kaşığı zeytinyağı
1 su bardağı sıcak tavuk veya et suyu
3 çorba kaşığı soya sosu
1 çay kaşığı tuz, karabiber
3 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
YAPILIŞI
Sebzeleri kibrit çöpü büyüklüğünde ve inceliğinde şerit şeklinde dilimleyin
Bir taraftan orta boy bir tencereye 5 su bardağı sıcak su koyup, 1 çay kaşığı tuz katın Su kaynamaya başlar başlamaz, havuçları atıp, 3-4 dakika sonra ocağın altını kapatın Dirice haşlanan sebzeleri süzdürüp, bir kenarda bekletin
Öte yandan orta boy bir tavaya zeytinyağını koyup, kızdırın Şerit şeklindeki etleri kızgın yağa atıp, 3-4 dakika karıştırarak orta ateşte kavurun
Artık et suyunu verip kızarmaya başladığında 1 bardak sıcak et ya da tavuk suyunu, tuzu ve karabiberi ekleyin Ateşi kısıp etleri 10 dakika kadar pişirin
Bu arada makarnayı haşlamak üzere büyük bir tencereye 12-15 bardak su koyun İçine bir tatlı kaşığı tuz atıp, kaynatın Kaynamaya başlayınca spagettileri bütün olarak tencereye aktarın Ara sıra birbirine yapışmaması için karıştırarak 10-12 dakika haşlayın
Sos için pişirdiğiniz sebzeleri tavaya aktarın Üzerine soya sosunu gezdirip, karıştırarak 3-4 dakika daha pişirip, ocaktan alın
Haşlanan makarnaları süzdürüp, tenceresine geri boşaltın Üzerine etli sebzeli harcı aktarıp, peyniri ekleyin hafifçe karıştırıp, sıcak olarak servis yapın
|
|
|