Konu
:
Tavuklu Maklube Pilavı!
Yalnız Mesajı Göster
Tavuklu Maklube Pilavı!
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Tavuklu Maklube Pilavı!
Şu sıcak günlerde öyle bir yemek olsun ki; içinde hem sebze, hem et, hem karbonhidrat olsun, birkaç çeşit yemek yapmayayım diyorsanız, bu pilavı tavsiye ediyoruz!
Malzemeler:
3 adet kemiksiz kuşbaşı doğranmış tavuk but eti
2 su bardağı pirinç
5 yemek kaşığı zeytinyağı
3 adet kemer patlıcan
2 adet tatlı sivribiber
2 adet orta boy domates
1 çay kaşığı yenibahar, tarçın, tuz, karabiber
4-5 su bardağı sıcak su
Hazırlanışı:
Pirinci tuzlu kaynar suda 40 dakika bekletin
Patlıcanları soyup halka halka doğrayın
Tuzlu suda bekletin, kızgın yağda kızartın
Biberleri de kızartıp kenarda bekletin
Kuşbaşı tavukları ve yağı teflon tavaya koyun
Orta ateşte sürekli karıştırarak 4-5 dakika kavurun
Baharatları ekleyin ve ocaktan alın
Üzerine sırayla patlıcan, biber ve domatesleri dizin
En üste yıkanıp süzülmüş pirinci yayın
Tencereyi orta ısıda ateşin üstüne koyun
Sıcak suyu ekleyin
Tencerenin kapağını kapatın ve kaynayıncaya kadar pişirin
Kaynayınca ocağın altını kısın ve yemek suyunu iyice çekinceye kadar pişirin
Ocaktan alıp 1 saat dinlendirin ve sonra servis tabağına ters çevirerek servis yapın
Afiyet olsun!
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul