Yalnız Mesajı Göster

Tavuklu Maklube Pilavı!

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tavuklu Maklube Pilavı!





Şu sıcak günlerde öyle bir yemek olsun ki; içinde hem sebze, hem et, hem karbonhidrat olsun, birkaç çeşit yemek yapmayayım diyorsanız, bu pilavı tavsiye ediyoruz!


Malzemeler:


3 adet kemiksiz kuşbaşı doğranmış tavuk but eti

2 su bardağı pirinç

5 yemek kaşığı zeytinyağı

3 adet kemer patlıcan

2 adet tatlı sivribiber

2 adet orta boy domates

1 çay kaşığı yenibahar, tarçın, tuz, karabiber

4-5 su bardağı sıcak su

Hazırlanışı:


Pirinci tuzlu kaynar suda 40 dakika bekletin

Patlıcanları soyup halka halka doğrayın

Tuzlu suda bekletin, kızgın yağda kızartın

Biberleri de kızartıp kenarda bekletin

Kuşbaşı tavukları ve yağı teflon tavaya koyun

Orta ateşte sürekli karıştırarak 4-5 dakika kavurun

Baharatları ekleyin ve ocaktan alın

Üzerine sırayla patlıcan, biber ve domatesleri dizin

En üste yıkanıp süzülmüş pirinci yayın

Tencereyi orta ısıda ateşin üstüne koyun

Sıcak suyu ekleyin

Tencerenin kapağını kapatın ve kaynayıncaya kadar pişirin

Kaynayınca ocağın altını kısın ve yemek suyunu iyice çekinceye kadar pişirin

Ocaktan alıp 1 saat dinlendirin ve sonra servis tabağına ters çevirerek servis yapın

Afiyet olsun!

Alıntı Yaparak Cevapla