Konu: Hicaz Pilavi
Yalnız Mesajı Göster

Hicaz Pilavi

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Hicaz Pilavi



Malzemeler

400 gr kuşbaşı koyun eti

200 gr margarin

2 su bardağı pirinç

1 su bardağı haşlanmış nohut

1 adet portakal

1 tutam safran

3 adet soğan

Tuz

Hazırlanışı

Soğanları ayıklayın Yarım ay şeklinde doğrayın


75 grmargarini kızdırıp etleri ve soğanları kavurun 1/2 su bardağı sıcak su ve tuz ekleyip 20 dakika pişirin


Pirinçleri yıkayıp sıcak su ile ıslatın Portakalın kabuğunu rendeleyin Safranı çok az suda ıslatın Pirinci süzün Kalan margarinde kavurun Nohut, safran ve rendelenmiş portakalı katın İki su bardağı sıcak su ekleyip pirinçler suyunu çekene kadar pişirin Etlerle birlikte servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla