Konu
:
Hicaz Pilavi
Yalnız Mesajı Göster
Hicaz Pilavi
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Hicaz Pilavi
Malzemeler
400 gr
kuşbaşı koyun eti
200 gr
margarin
2 su bardağı pirinç
1 su bardağı haşlanmış nohut
1 adet portakal
1 tutam safran
3 adet soğan
Tuz
Hazırlanışı
Soğanları ayıklayın
Yarım ay şeklinde doğrayın
75 gr
margarini kızdırıp etleri ve soğanları kavurun
1/2 su bardağı sıcak su ve tuz ekleyip 20 dakika pişirin
Pirinçleri yıkayıp sıcak su ile ıslatın
Portakalın kabuğunu rendeleyin
Safranı çok az suda ıslatın
Pirinci süzün
Kalan margarinde kavurun
Nohut, safran ve rendelenmiş portakalı katın
İki su bardağı sıcak su ekleyip pirinçler suyunu çekene kadar pişirin
Etlerle birlikte servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul