Konu
:
Arpa Şehriyeli Pilav
Yalnız Mesajı Göster
Arpa Şehriyeli Pilav
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Arpa Şehriyeli Pilav
Arpa şehriyeli pilav
Arpa şehriyeli pilav
KAÇ KİŞİLİK: 6
HAZIRLAMA SÜRESİ: 10 dk
PİŞME SÜRESİ: 20 dk
Malzemeler:
2 su bardağı pirinç
3 su bardağı et suyu
1 kahve fincanı arpa şehriye
2 çorba kaşığı margarin
Tuz, karabiber
Hazırlanışı:
* Pirinci tuzlu ve limonlu sıcak suda 15 dakika bekletin
Bol suyla durulayıp süzün
* Margarini tencerede eritin
Arpa şehriyeleri ekleyip pembeleşinceye kadar kavurun
Pirinci ekleyip 1-2 dakika daha kavurun
Et suyu ve tuzu ilave edin
Su kaynamaya başladığında ateşi kısıp tencerenin kapağını kapatın
Pirinç suyunu çekinceye kadar pişirin
* Üzerini kağıt havlu ile örtüp 10 dakika dinlendirin
Üzerine taze çekilmiş karabiber serptikten sonra sıcak olarak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul