Konu
:
Gendime Pilavı
Yalnız Mesajı Göster
Gendime Pilavı
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Gendime Pilavı
MALZEMESİ
2 su bardağı aşurelik buğday (Gendime veya yarma da denir)
1 su bardağı beyaz kuru fasülye (şeker fasülyesi)
500 gr
kuşbaşı kuzu eti
2 adet kuru soğan
1 çay kaşığı tuz
Yarım çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kırmızı pul biber
2 yemek kaşığı tereyağı
3 su bardığı su
YAPILIŞI
Bir gece önceden aşurelik buğday ve şeker fasülyesini aynı kap içinde bol soğuk suyla ıslatın
Ertesi sabah yıkayıp, süzdürdüğünüz aşurelik buğday ve fasulyeyi bir tencereye, üzerine 3-4 parmak çıkacak kadar su ilavesiyle pişmeye bırakın
Asla tuz atmayın çünkü sertleşir
İyice pişen aşurelik buğday ve fasülyeyi süzdürün bir kenarda beklemeye alın
Bir tencereye kuşbaşı etleri koyun, yağı ekleyin ve sürekli karıştırarak 7-8 dakika kadar soteleyin
İnce kıyılmış soğanlara baharatları ekleyip, 5-6 dakika süresince kavurmaya devam edin
3 su bardağı suyu ilave edip, pişirmeye bırakın
Su kaynamaya başlayınca buğday ve fasülyeyi ekleyip, orta hararetli ateşte pilavı pişirin
Pilav suyunu çekince, kısık ateşte 7-8 dakika gibi pişirip, altını söndürün ve demlenmeye bırakın
20-25 dakika demlenen ve dinlenen pilavı tahta kaşıkla ezmeden karıştırıp, havalandırın ve servise sunalım
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul