Konu
:
hamsi yemekleri
Yalnız Mesajı Göster
08-29-2006
#
11
90burcu
Hamsi Tatlısı (4 Kişilik)
Malzemeler:
250 gr
hamsi
250 gr
un
5 adet yumurta
2 su bardağı su
1 çay kaşığı zeytinyağı
1/4 limonun suyu
tuz
1 su bardağı zeytinyağ
1/2 fincan yeşil fıstık
1/2 fincan fındık
Jöle malzemesi:
1 adet muz
1 adet portakal
100 gr ahududu
1 adet kırmızı elma
1 adet şeftali
2 su bardağı su
300 gr
şeker
Şerbet malzemesi:
1/2 kg toz şeker
2 su bardağı su
1 çay kaşığı limon suyu
HAZIRLANIŞI :
Hamsileri, kafalarını kopararak ve kılçıklarını çıkararak fileto halinde ayıklayınız; yıkayıp durulayınız
Su kaynama noktasına geldiğinde un ve tuz ilave ederek sürekli karıştırınız
Yaklaşık 7 dakika kaynadıktan sonra bir iki damla zeytinyağı gezdirip çeyrek limonun suyunu ekleyiniz
Bir iki dakika karıştırdıktan sonra ateşten indirip soğumaya bırakınız
Hamur ılıyınca yumurtaları kırıp yoğurun ve hamuru cevizden küçük parçalara ayırınız
İçlerine hamsi filetolarını birer birer yerleştirip hamurları kapatınız
Hamurlu hamsileri zeytinyağında pembeleşinceye kadar kızartınız
Şurubu hazırlayınız
Kızarmış hamsili hamurları atıp 5 dakika kadar bekletiniz ve bilahare tepsiye diziniz
Muz hariç diğer meyveleri kabuklarını ile birlikte küçük parçalara kesiniz ve çekirdeklerini ayıklayınız ve bir kapta birleştiriniz
Buna soyulup dilimlenmiş muzları ilave ediniz
Su ve ºeker ilave ederek piºiriniz
Hazırlanan jöleyi hamsili hamurların üzerine dökünüz
Yarım saat bekletip soğuk servis yapınız
Notlar: 1
Bu bir tipik bir Rize tatlısıdır
2
Böylece hamsinin yapılmadık hiçbir yemeği kalmadı
90burcu