Konu
:
Acılı Karnabaharlı Makarna
Yalnız Mesajı Göster
Acılı Karnabaharlı Makarna
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Acılı Karnabaharlı Makarna
Acılı Karnabaharlı Makarna Tarifi - Acılı Karnabaharlı Makarna Nasıl Yapılır - Acılı Karnabaharlı Makarnanın Yapılışı
Malzemeler:
225gr kalem (penne) makarna
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
1 kuru soğan, yemeklik doğranmış
3 sarımsak, kıyılmış
3/4 tatlı kaşığı pul biber, ya da arzuya göre daha fazla
1 karnabahar, yaklaşık 340gr, 2,5cmlik parçalar halinde doğranmış
yarım su bardağı parmesan veya eski kaşar (ben çerkez peyniri kullandım)
3 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz
3 yemek kaşığı taze sıkılmış limon suyu
tuz ve elde çekilmiş karabiber
Hazırlanması:
Derin bir tencereye su ve tuz koyup kaynatın
Su kaynayınca makarnaları ekleyip 10 dakika pişirin
Tenceredeki sudan bir bardak ayırıp kalanı süzün
Geniş bir tencereyi orta hararetli ateşe alın
Tereyağını tencerede hafif kahverengileşmeye başlayana kadar eritin
Zeytinyağını, soğanı ve sarımsağı ekleyip soğanlar karamelize olana kadar -~7 dakika- kavurun
Pul biberi ve karnabaharları ekleyip arada karıştırarak bir süre daha -~5 dakika- pişirin
Makarnadan ayırdığınız suyun dörtte üçünü karnabaharlara ekleyin
Karnabaharlar yumuşayana kadar -5 veya 7 dakika- pişirin
Su az gelirse kalanı da ekleyin
Tencereye makarnaları ekleyin
Peyniri, maydanozu ve limon suyunu ilave edin
Tuz ve karabiber serperek hemen servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul