Yalnız Mesajı Göster

Büryan Pilavı

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Büryan Pilavı



etli pilav tarifleri - etli büryan nasıl pişirilir - pilav tarifleri

Büryan pilavı malzemeleri


2 su bardağı pirinç


25 su bardağı et suyu veya su


1 kahve fincanı sıvıyağ


250 gr kuşbaşı et (bonfilelik)


1 orta boy soğan


1 orta boy havuç


1 orta boy domates


5 sivribiber


Tuz


Karabiber


1 tatlı kaşığı limon suyu

Büryan pilavı hazırlanışı


Pirinçleri ılık, tuzlu ve limonlu suda yarım saat bekletin

Etleri bir tencerede suyunu bırakıp çekene kadar kavurun

Üzerine 2 parmak çıkacak kadar sıcak su ve 1 tutam tuz ekleyip etler yumuşayıncaya kadar haşlayın


Soğanı temizleyip piyaz şeklinde doğrayın

Havucu temizleyip rendeleyin


Pirinçleri bol suyla yıkayıp süzün

Tencerede sıvıyağını ısıtıp pirinçleri kavurun


Etleri delikli bir kepçeyle alıp yuvarlak tabanlı bir tencereye yayın

Üzerine piyaz doğranmış soğanları ve rendelenmiş havucu yerleştirin Sebzelerin üzerine pirinçleri yayıp sıcak et suyu,

rendelenmiş domates, tuz ve karabiber ilave edin


Pirinçler suyunu çekinceye kadar pişirin

15-20 dakika demlendirip tencereyi servis tabağına ters çevirin

Sıcak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla