Konu
:
Büryan Pilavı
Yalnız Mesajı Göster
Büryan Pilavı
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Büryan Pilavı
etli pilav tarifleri - etli büryan nasıl pişirilir - pilav tarifleri
Büryan pilavı malzemeleri
2 su bardağı pirinç
2
5 su bardağı et suyu veya su
1 kahve fincanı sıvıyağ
250 gr kuşbaşı et (bonfilelik)
1 orta boy soğan
1 orta boy havuç
1 orta boy domates
5 sivribiber
Tuz
Karabiber
1 tatlı kaşığı limon suyu
Büryan pilavı hazırlanışı
Pirinçleri ılık, tuzlu ve limonlu suda yarım saat bekletin
Etleri bir tencerede suyunu bırakıp çekene kadar kavurun
Üzerine 2 parmak çıkacak kadar sıcak su ve 1 tutam tuz ekleyip etler yumuşayıncaya kadar haşlayın
Soğanı temizleyip piyaz şeklinde doğrayın
Havucu temizleyip rendeleyin
Pirinçleri bol suyla yıkayıp süzün
Tencerede sıvıyağını ısıtıp pirinçleri kavurun
Etleri delikli bir kepçeyle alıp yuvarlak tabanlı bir tencereye yayın
Üzerine piyaz doğranmış soğanları ve rendelenmiş havucu yerleştirin
Sebzelerin üzerine pirinçleri yayıp sıcak et suyu,
rendelenmiş domates, tuz ve karabiber ilave edin
Pirinçler suyunu çekinceye kadar pişirin
15-20 dakika demlendirip tencereyi servis tabağına ters çevirin
Sıcak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul