Konu
:
Firik Pilavi
Yalnız Mesajı Göster
Firik Pilavi
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Firik Pilavi
Firik Pilavı Tarifi - Firik Pilavı Yapılışı - Firik Pilavı Malzemeleri
1 çay bardağı nohut
2 su bardağı firik
1 su bardağı bulgur
1 soğan
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı biber salçası
6 su bardağı su
Tuz
Kırmızı pulbiber
Karabiber
Nohutu bir gece önceden ıslatın
Ertesi gün üzerini geçecek kadar suyla yumuşayana kadar haşlayın
Ayıklanmış firik ve bulguru kuruyken bir birleriyle iyice karıştırın
Soğanı yemeklik doğrayıp yağda şeffaflaşıncaya kadar kavurun
Biber salçasını ilave edip, soğanla iyice karışmasını sağlayın
Üzerine 6 bardak sıcak su, tuz ve kırmızı pulbiber ekleyin
Firik ve bulgur karışımını ilave edip karıştırın
Yüksek ateşte kaynatın
Daha sonra kısık ateşe alarak pilav suyunu çekinceye kadar pişirin
FİRİK
Buğday sararmaya yakın yeşilken biçilir ve yakılır
Yeşil olduğu için yanmaz, bir nevi tütsülenir
Daha sonra kabukları soyulur ve firik olur
Firik, kaynatılmak yerine közlenerek bulgur haline getirilir
Bu nedenle yerken ağzınıza harika isli bir tat gelir
Pilavı, dolması ve lapası yapılır
Pilavlık bulgur ile karıştırılarak da kullanılabilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul