Yalnız Mesajı Göster

Kabak Pilavı

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kabak Pilavı



MALZEMELER

Amerikan pirinci 1 kg

Dana eti 1 kg

Kış kabağı 1 kg

Soya yağı 6 çorba kaşığı

Kuş üzümü 3 çorba kaşığı

Et suyu 15 lt

Tuz

Karabiber


HAZIRLANIŞI

Kuşbaşı doğradığınız etleri yağda kavurun Kabakları yıkayın ve ince uzun şeritler halinde doğrayın Kavrulan etin içine dökün, biraz su koyup hafif pişirin Kuş üzümünü 1 saat suda bekletin Pirinci yıkayıp süzün Et ve kabağın bulunduğu tencereye pirinci ve kuş üzümünü dökün, tuzunu ve karabiberini de karıştırdıktan sonra 15 lt et suyunu üzerine boşaltın Suyunu çekene kadar ateşte pişirin Daha sonra servis tabağına alıp, maydanoz ile süsleyin

Alıntı Yaparak Cevapla