Konu
:
İncikli Arpa Şehriye Pilavı
Yalnız Mesajı Göster
İncikli Arpa Şehriye Pilavı
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
İncikli Arpa Şehriye Pilavı
arpa şehriye pilavı nasıl yapılır - incikli pilav - bademli arpa şehriye pilavı
Malzemeler:
2 su bardağı Arpa Şehriye
1 kg kuzu incik
1 su bardağı kavrulmamış badem içi
1 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Defneyaprağı
Kekik
Tuz
Tarifi:
İncik etleri, bir tencereye yerleştirilir
Defneyaprağı ve kekik eklenir ve üzerine 6 su bardağı su konulur
Kısık ateşte 35 – 40 dakika kadar pişirilir
Ateşten almadan 15 dakika önce arzu edildiği kadar tuz ilave edilir
Et piştikten sonra, bir süzgeç yardımıyla suyu süzülerek 3,5 bardak et suyu bir kenara ayrılır
1 yemek kaşığı tereyağı ve 1 yemek kaşığı sıvı yağ bir tencerede kızdırılır
Arpa şehriye kızgın yağda altın sarısı renk alana kadar kavrulduktan sonra ayrılan sıcak et suyu ilave edilerek kısık ateşte suyunu çekinceye kadar pişirilir
Bademlerin kabukları, sıcak suda birkaç dakika bekletilerek soyulur
Kabukları soyulan bademler, kalan 1 yemek kaşığı sıvı yağda kavrularak pilava ilave edilir
Pilav incik etiyle birlikte sıcak olarak servis edilir
Bademlerin pilavın içinde daha yumuşak olması istenirse arpa şehriyeyle birlikte kavrulabilir
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul