Yalnız Mesajı Göster

Patlıcanlı Pilav

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Patlıcanlı Pilav



Patlıcanlı Pilav
Patlıcanlı Pilav Tarifi
Pilav

MALZEMELER

Pirinç

Patlıcan

Domates

Nane

Pul biber


Biber salçası

Tuz

Karabiber

Sıvıyağ

YAPILIŞI

Patlıcanlar kuşbaşı doğranıp tuzlu suda bekletilir Acısı çıktıktan sonra kurutulup kızartılır Kızartılan patlıcanların koyulacağı kabın içine havlu kağıt serilmelidir ki fazla yağ çekilsin Domatesler rendelenip pişirildikten sonra ayrı bir tencereye sıvıyağ konur ve yıkanıp süzülmüş olan pirinçler kavrulur Pirinçler şeffaflaşmaya başladıktan sonra domatesler pirince ilave edilir Bu şekilde biraz daha kavrulduktan sonra biber salçası, nane, kara biber, pul biber ve tuz ilave edilir ve pilavın suyu konur (pilavın suyunun oranı 4 bardak pirince, 5 bardak su şeklinde olmalıdır) Pilavın suyu harlı ateşte çektirildikten sonra patlıcanlar da ilave edilir ve kısık ateşte pilav demlendirilir

Alıntı Yaparak Cevapla