Konu
:
Patlıcanlı Pilav
Yalnız Mesajı Göster
Patlıcanlı Pilav
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Patlıcanlı Pilav
Patlıcanlı Pilav
Patlıcanlı Pilav Tarifi
Pilav
MALZEMELER
Pirinç
Patlıcan
Domates
Nane
Pul biber
Biber salçası
Tuz
Karabiber
Sıvıyağ
YAPILIŞI
Patlıcanlar kuşbaşı doğranıp tuzlu suda bekletilir
Acısı çıktıktan sonra kurutulup kızartılır
Kızartılan patlıcanların koyulacağı kabın içine havlu kağıt serilmelidir ki fazla yağ çekilsin
Domatesler rendelenip pişirildikten sonra ayrı bir tencereye sıvıyağ konur ve yıkanıp süzülmüş olan pirinçler kavrulur
Pirinçler şeffaflaşmaya başladıktan sonra domatesler pirince ilave edilir
Bu şekilde biraz daha kavrulduktan sonra biber salçası, nane, kara biber, pul biber ve tuz ilave edilir ve pilavın suyu konur (pilavın suyunun oranı 4 bardak pirince, 5 bardak su şeklinde olmalıdır)
Pilavın suyu harlı ateşte çektirildikten sonra patlıcanlar da ilave edilir ve kısık ateşte pilav demlendirilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul