Konu
:
Hurmalı Kestaneli Pilav
Yalnız Mesajı Göster
Hurmalı Kestaneli Pilav
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Hurmalı Kestaneli Pilav
Hurmalı Kestaneli Pilav
Hurmalı Kestaneli Pilav Tarifi
Pilav
MALZEMELER
2 tane havuç
1 kase kestane
1 kase hurma
1 tavuk göğsü
1 tavuk butu
1 tane soğan
4 su bardağı pirinç
kimyon
tuz
karabiber
sıvıyağ
YAPILIŞI
Tavuk göğsü ve budu, tuz ve karabiber katılarak haşlanır
Suyundan 3 su bardak kadarı daha sonra kullanmak üzere ayrılır
Tavuklar parçalanır
Ayrı yayvan bir tencerede soğanlar yağda kavrulur
İçine kibrit çöpü şeklinde doğranmış havuçlar atılıp, sotelenir
Kabukları çizilip fırına verilen kestaneler piştikten sonra temizlenir
Hurmalar çekirdekleri çıkartılıp iki üç parçaya bölünür ve kestanelerle birlikte havuca eklenir
Daha önceden haşlanmış olan tavuk göğsü ve butu kavrulan malzemeye ilave edilir
Arzu edilen miktarda kimyon da ilave edilir
Yarım saat önceden ıslatılmış olan pirinç de bu karışımın üzerine pirinçler alttaki malzemelye karışmamasına dikkat edilerek dökülür
3 su bardağı tavuk suyu ve bir su bardağı su da ilave edilir
Suyu çekilene kadar pişirildikten sonra kısık ateşte demlenmeye bırakılır
Ilıyınca genişçe bir servis tabağına ters çevrilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul