Yalnız Mesajı Göster

Hurmalı Kestaneli Pilav

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Hurmalı Kestaneli Pilav



Hurmalı Kestaneli Pilav

Hurmalı Kestaneli Pilav Tarifi
Pilav

MALZEMELER

2 tane havuç

1 kase kestane

1 kase hurma

1 tavuk göğsü

1 tavuk butu

1 tane soğan

4 su bardağı pirinç

kimyon

tuz

karabiber

sıvıyağ

YAPILIŞI

Tavuk göğsü ve budu, tuz ve karabiber katılarak haşlanır Suyundan 3 su bardak kadarı daha sonra kullanmak üzere ayrılır Tavuklar parçalanır

Ayrı yayvan bir tencerede soğanlar yağda kavrulur İçine kibrit çöpü şeklinde doğranmış havuçlar atılıp, sotelenir Kabukları çizilip fırına verilen kestaneler piştikten sonra temizlenir Hurmalar çekirdekleri çıkartılıp iki üç parçaya bölünür ve kestanelerle birlikte havuca eklenir

Daha önceden haşlanmış olan tavuk göğsü ve butu kavrulan malzemeye ilave edilir Arzu edilen miktarda kimyon da ilave edilir Yarım saat önceden ıslatılmış olan pirinç de bu karışımın üzerine pirinçler alttaki malzemelye karışmamasına dikkat edilerek dökülür 3 su bardağı tavuk suyu ve bir su bardağı su da ilave edilir Suyu çekilene kadar pişirildikten sonra kısık ateşte demlenmeye bırakılır Ilıyınca genişçe bir servis tabağına ters çevrilir

Alıntı Yaparak Cevapla