Yalnız Mesajı Göster

Ayvalı Bulgur Pilavı

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ayvalı Bulgur Pilavı



Malzemeler


1 Ayva

1 Soğan

1 Yemek Kaşığı Tereyağı

1 Yemek Kaşığı Dolmalık Fıstık

15 Su Bardağı Su

1 Su Bardağı Bulgur

1/2 Çay Kaşığı Safran


Yemeğin Tarifi


Ayvanın kabuklarını soyup çekirdekli kısımlarını çıkarın ve dilimleyin Tencerede tereyağını eritip rendelenmiş soğanı ekleyerek pembeleştirin Dolmalık fıstığı ekleyip kavurduktan sonra safranı ilave edin

Tencereye 15 su bardağı su döküp kaynamaya bırakın Su kaynayınca dilimlenmiş ayvaları ve bulguru ekleyip yumuşayıncaya kadar yaklaşık 20 dakika pişirin Sıcak olarak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla