Yalnız Mesajı Göster

Köfteli Pirinç Pilavı

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Köfteli Pirinç Pilavı



MALZEMELER


2 su bardagi pirinç

1/2 çorba kasigi tereyag

1/2 kg kiyma

1 yumurta

1 dilim bayat ekmek içi

1,5 tatli kasigi tuz

1/2 çay kasigi karabiber

1 orta boy sogan

8-10 dal maydanoz

1 çorba kasigi siviyag

1/2 çorba kasigi salça

YAPILIŞ TARİFİ


Sade pirinç pilavini haslayiniz Kiymaya rendelenmis sogan, islatilmis ekmek, yumurta, kiyilmis maydanoz, yeteri kadar tuz ve karabiber katip karistiriniz Yaglanmis orta boy tepsiye muntazam yayip kenarlarini 2 parmak yükseltiniz Üzerini sulandirilmis salça sürüp orta hararetli firinda 10-15 dakika pisiriniz Köftenin üzerine pilavi yayiniz Sulandirilmis salça ile kafes veya kare seklinde süsleyip, firinda 10 dakika daha bekletiniz

Dilimlere keserek sicak servis yapiniz


NOT: Pilava haslanmis ve findik büyüklügünde dogranmis havuç ve konserve bezelye ilave edilirse görünümü ve lezzeti daha güzel olur

Alıntı Yaparak Cevapla