Konu
:
Köfteli Pirinç Pilavı
Yalnız Mesajı Göster
Köfteli Pirinç Pilavı
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Köfteli Pirinç Pilavı
MALZEMELER
2 su bardagi pirinç
1/2 çorba kasigi tereyag
1/2 kg
kiyma
1 yumurta
1 dilim bayat ekmek içi
1,5 tatli kasigi tuz
1/2 çay kasigi karabiber
1 orta boy sogan
8-10 dal maydanoz
1 çorba kasigi siviyag
1/2 çorba kasigi salça
YAPILIŞ TARİFİ
Sade pirinç pilavini haslayiniz
Kiymaya rendelenmis sogan, islatilmis ekmek, yumurta, kiyilmis maydanoz, yeteri kadar tuz ve karabiber katip karistiriniz
Yaglanmis orta boy tepsiye muntazam yayip kenarlarini 2 parmak yükseltiniz
Üzerini sulandirilmis salça sürüp orta hararetli firinda 10-15 dakika pisiriniz
Köftenin üzerine pilavi yayiniz
Sulandirilmis salça ile kafes veya kare seklinde süsleyip, firinda 10 dakika daha bekletiniz
Dilimlere keserek sicak servis yapiniz
NOT: Pilava haslanmis ve findik büyüklügünde dogranmis havuç ve konserve bezelye ilave edilirse görünümü ve lezzeti daha güzel olur
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul