Yalnız Mesajı Göster

Mısırlı Havuçlu Makarna

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Mısırlı Havuçlu Makarna





Malzemeler :


• 1 paket makarna

• 2 su bardağı haşlanmış mısır veya konserve mısır

• 2 adet havuç

• 1 adet domates

• 2 diş sarmısak

• 1/2 demet dereotu

• 2 çorba kaşığı zeytinyağı

• 10 adet kapari çiçeği

• 1 kahve fincanı tavuk suyu (veya haşlanan havucun suyu)

• Tuz,karabiber



Tarifi:


Havuçları 2 su bardağı suda hafif yumuşayana kadar haşlayın, suyunu süzdükten sonra küp şeklinde doğrayın


Zeytinyağını kızdırın, sarmısakları bütün olarak ilave edin, 1-2 dakika çevirip çıkartın Kabukları soyulup küçük doğranmış domatesi ekleyin, yumuşayınca sıcak tavuk veya havuç suyunu, mısırı, havucu, kapari çiçeğini,tuz ve karabiberi ekleyin 3 dakika kısık ateşte pişirin Kıyılmış dereotunu ilave edip, ateşten alın


Makarnayı haşlayıp, süzün Hazırladığınız sosu makarnayla karıştırın, 1-2 dakika ısıtıp servis yapın



alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla