06-28-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Mısırlı Havuçlu Makarna

Malzemeler :
• 1 paket makarna
• 2 su bardağı haşlanmış mısır veya konserve mısır
• 2 adet havuç
• 1 adet domates
• 2 diş sarmısak
• 1/2 demet dereotu
• 2 çorba kaşığı zeytinyağı
• 10 adet kapari çiçeği
• 1 kahve fincanı tavuk suyu (veya haşlanan havucun suyu)
• Tuz,karabiber
Tarifi:
Havuçları 2 su bardağı suda hafif yumuşayana kadar haşlayın, suyunu süzdükten sonra küp şeklinde doğrayın
Zeytinyağını kızdırın, sarmısakları bütün olarak ilave edin, 1-2 dakika çevirip çıkartın Kabukları soyulup küçük doğranmış domatesi ekleyin, yumuşayınca sıcak tavuk veya havuç suyunu, mısırı, havucu, kapari çiçeğini,tuz ve karabiberi ekleyin 3 dakika kısık ateşte pişirin Kıyılmış dereotunu ilave edip, ateşten alın
Makarnayı haşlayıp, süzün Hazırladığınız sosu makarnayla karıştırın, 1-2 dakika ısıtıp servis yapın
alıntı
|
|
|