Yalnız Mesajı Göster

Patlıcanlı Tortiglioni

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Patlıcanlı Tortiglioni





Malzemeler :


2 adet ortaboy patlıcan

2 adet ortaboy domates

1/2 tatlı kaşığı salça

1 diş sarımsak

zeytinyağı

ceviz

beyaz peynir ( koyun peyniri )

karabiber

tuz


Tarifi:


Patlıcanların kabuklarını tamamen soyarak kesme şeker büyüklüğünde küp küp doğrayalım Zeytinyağında kızartıp kağıt havlu üzerine çıkaralım Tencereye 2 yemek kaşığı kadar zeytinyağı koyalım


Sarımsağı ezip salçayla birlikte tencereye alıp zeytinyağında çevirelim Kabuklarını soyup küp küp doğradığımız domatesleri ilave edelim Domatesler pişince patlıcanları ilave edelim Tuz ve karabiber ile tadlandırıp ocaktan alalım Makarnaları aldante kıvamında tuzlu suda haşlayalım


Süzüp kesinlikle suya tutmadan hemen pişirdiğimiz sosun üzerine dökelim Ocağa alıp karıştırarak sosla makarnanın bütünleşmesini sağlayalım Sıcak sıcak servis tabağına alalım Üzerine iri kıyılmış ceviz ve ufalanmış beyaz peynir serperek ,nane yaprağı ve ızgarada pişirdiğimiz bir dilim patlıcanla süsleyip servis yapalım




alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla