Konu
:
Fıstıklı İran Pilavı
Yalnız Mesajı Göster
Fıstıklı İran Pilavı
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Fıstıklı İran Pilavı
Malzemeler :
Kokulu bir Pirinc (Basmati-Yasmin)
Bir iki avuc sari kuru üzüm,
bir veya iki havuc,
dereotu,
fistik(kavrulmus, soyulmus ,tuzlu veya tuzsuz)
biraz sivi yag,tuz
Hazırlanışı:
Pirinc kaynayan ve tuzlu suya atilir- pirinci kavurmaya veya islatmaya gerek yok
Yumusayincaya kadar pisirilir
(genellikle 10 dak yetiyor)
Suyu fazlaysa süzülür
-Yahutta paketin üstündeki tarife göre pisirilir
- Bu arada pirincin özelliginden evin icine mis gibi bir koku yayilir!! *Havuclar zar seklinde dogranip haslanir
Dereotu kiyilir
Pisen pirinc biraz kendine gelmesi icin demlendirilir
Sonrada dikkatlice ezmeden uyandirilir
dereotu, haslanmis ve süzülmüs havuc ,üzüm ve fistik birkac kasik sivi yagda eklenip sevdiklerinizle bir güzel yenilir
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul