Yalnız Mesajı Göster

Güveç Pilavı

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Güveç Pilavı



Malzemeler :


2 su bardağı pirinç

125 gr tereyağ

1 adet soğan

1 adet havuç

6 adet mantar

1 çorba kaşığı salça

1 adet kesme şeker

1 adet defne yaprağı

2 su bardağı su

1 çorba kaşığı kuş üzümü

1 çay bardağı bezelye

1/2 demet dereotu

1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri



Hazırlanışı:


Öncelikle 2 su bardağı pirinci ayıklayıp 1 saat tuzlu suda bekletin Bol suyla yıkayın 125 gram tereyağında 1 adet incecik doğranmış soğanı kavurun, 1 adet rendelenmiş havuç, 6 adet küçük doğranmış mantar ilave edip sote yapın

1 çorba kaşığı salçayı karıştırın, 1 adet kesme şeker, 1 adet defne yaprağı, 2 su bardağı su koyun Kaynayınca pirinci, 1 çorba kaşığı kuş üzümünü, 1 çay bardağı bezelyeyi ilave edin 10 dakika pişirin Ateşten alıp, yarım demet dereotunu karıştırın


Bir güveç kabına pilavı alın Üzerine 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri serpin


Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 10 dakika pişirin



alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla