Konu
:
Safranlı Hicaz Pilavı
Yalnız Mesajı Göster
Safranlı Hicaz Pilavı
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Safranlı Hicaz Pilavı
Buhara pilavı - hicaz pilavı - sebzeli pilav - safranlı pilav
Buhara Pilâvı Ölçüler:
(6-7 porsiyon için)
Pirinç: 500 g
Tereyağı: 150 g
Havuç (orta boy): 2 adet
Kuzu (kuşbaşı, but tarafından): 300 g
Badem (kabukları soyulup hafif ezilerek dilimlenmiş) …
100 g
Karabiber 1 yemek kaşığı
Tuz:4 yemek kaşığı
Yapılışı:
1
Soğanlar tereyağının 1/3′ü ile uygun bir tencerede hafif pembeleştirilir
Kuşbaşıdan daha küçük kuzu etleri ilâve edilip suyu saldırılmadan kavrulur
Üzerini 4- 5 parmak geçecek kadar sıcak su ilâve edilir, kaynayınca altı kısılır
2
Etler yumuşamaya başlayınca içine 3-4 cm boyuda 2 bıçak sırtı kalınlığında kibrit çöpü gibi doğranan havuçlar ilâve edilir
Pişirilip hazırlanır
Tuz ilâve edilir
Su ölçüsü yarım litreye tamamlanır
3
Diğer tarafta 5 dakika ılık su ile ıslatılan pirinçler suyu bulanık çıkmayıncaya kadar yıkanır, suyu süzülür
Kalan tereyağı eritilir ve pirinçler tereyağı ile kavrulur
Sonlarına doğru bademler ilâve edilir
4
Hazırlanan et karışımı ilâve edilir
Karabiberi serpilir
Ağzı kapatılır
5 dakika harlı, 5 dakika orta, 5 dakika hafif ateşte pişirilir
Altı kapatılıp 15-20 dakika dinlendirilerek sıcak servis yapılır
Not:
a
Bazı uygulamalarda badem konulmadığı görülür
b
Pilâvın suyu pirincin cinsine göre ayarlanır
c
Aynı pilâv havuç yerine haşlanmış nohut ilâve edilerek, safran ile pişirilirse Hicaz pilâvı adını alır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul