Yalnız Mesajı Göster

Mantarlı Fırın Makarna

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Mantarlı Fırın Makarna



Mantarlı Fırın Makarna Tarifi - Mantarlı Fırın Makarna Nasıl Yapılır - Mantarlı Fırın Makarna Malzemeleri


Malzemeler:


1 paket fırın makarna

2 yemek kaşığı sıvıyağ

2 litre su

tuz


İçi için:


1 su bardağı rendelenmiş beyaz peynir

1 su bardağı haşlanıp doğranmış mantar


Üzeri için:


2 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri


Beşamel sos için:


2 yemek kaşığı margarin

5 yemek kaşığı un

2 su bardağı süt

Tuz


Yapılışı:


1- Fırın makarnayı ortadan ikiye bölün, derin bir tencerede bol suda çok yumuşamayacak şekilde (8-10 dk) haşlayın

2- Haşladığınız makarnaları süzgeçe alın soğuk sudan geçirin ve 1-2 dakika süzgeçte bekletin

3- Beşamel sos için margarini ve unu varsa sosluk yoksa teflon bir tencereye koyun ve un rengini değiştirene kadar orta ateşte kavurun

4- Üzerine sütü azar azar eklerken bir yandan da tel çırpıcı ile karıştırın Sos muhallebi kıvamına gelince ocaktan alın

5- Makarnayı haşladığınız tencerede, beşamel sos, 1 su bardağı kaşar peyniri ve mantarı karıştırın

6- Karışımı borcama ya da porselen fırın kabına alın

7- Üzerine 2 su bardağı kaşar peyniri rendesini döşeyerek önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin

Alıntı Yaparak Cevapla