Yalnız Mesajı Göster

Keşli Erişte

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Keşli Erişte



Keşli Erişte Tarifi - Keşli Erişte Nasıl Yapılır - Keşli Erişte Malzemeleri


Malzemeler:


3 su bardağı erişte

1,5 litre kaynar su

3 yemek kaşığı tereyağı

1 su bardağı rendelenmiş keş

İsteğe göre ceviz

(haşlamak için bir tutam tuz)


Yapılışı:


1- 3 su bardağı erişteyi 1,5 litre suda iyice yumuşayana kadar haşlayın

2- Erişte haşlanırken keşi rendeleyin ve tereyağı ile birlikte tavaya alarak pembeleşene kadar kavurun (bu aşamada isterseniz yarım su bardağı ceviz ekleyebilirsiniz)

3- Haşlanan erişteyi servis tabağına alın, üzerine kavurduğunuz keşi serperek servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla