Konu
:
Toskana Usulü Picci Makarna
Yalnız Mesajı Göster
Toskana Usulü Picci Makarna
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Toskana Usulü Picci Makarna
Toskana Usulü Picci Makarna Tarifi - Toskana Usulü Picci Makarna Nasıl Yapılır - Toskana Usulü Picci Makarna Malzemeleri
Malzemeler:
4 cup çok amaçlı un
1,5 cup su
2 yemek kaşığı tuz
8 dal maydanoz
Yapılışı:
1- Maydanozları yıkayıp süzün ince ince kıyın
2- Mikserinizin haznesine 2 su bardağı unu ve 1 su bardağı suyu koyarak 1
kademede çalıştırın, kalan unu ve suyu ekleyerek toplam 8 dakika karıştırın
3- İlk karıştırma işlemi bittikten sonra 2
kademede 3 dakika karıştırın
4- Hamur kendini topladıktan sonra (pürüzsüz ama yumuşak bir hamur olacak) hamuru hazeneden çıkartarak ceviz büyüklüğünde parçalara ayırın
5- Hamur parçalarını mikserin hazenesine geri koyarak kıyılmış maydanozu ekleyin ve düşük devirde 4 dakika daha yoğurun
6- Hazırladığınız maydamozlu hamuru top haline getirin ve streç filmle hava almayacak şekilde sararak bozdolabında 30 dakika dinlendirin
7- Hamuru biraz üçgen keserek elinizde yaklaşık 20 cm boyutunda şeritler haline getirin ve unlanmış tepsiye dizin
8- Hazırladığınız hamurları 2 litre suda 8-10 dakika haşlayın
Pişen makarnaları servis tabağına alın ve sosunu ekleyerek servis yapın
Üzerindeki sos: Sosisli Ragu
Malzemeler:
10-12 adet (sosis ince kıyılmış)
1,5 ölçek beyaz şarap (ben kullanmadım)
1,5 ölçek yoğun krema
1 çay kaşığı tarçın
1 yemek kaşığı rezene
1 tutam kırmız biber
tuz
karabiber
Yapılışı:
Kıyılmış sosisleri tavaya alın 2 yemek kaşığı zeytinyağı ve baharatları ekleyerek sosisler hafifçe gevrekleşene kadar soteleyin
Geri kalan tüm mazlemeyi ekleyin 1-2 dakika daka pişirip ocaktan alın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul