Yalnız Mesajı Göster

Toskana Usulü Picci Makarna

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Toskana Usulü Picci Makarna



Toskana Usulü Picci Makarna Tarifi - Toskana Usulü Picci Makarna Nasıl Yapılır - Toskana Usulü Picci Makarna Malzemeleri


Malzemeler:


4 cup çok amaçlı un

1,5 cup su

2 yemek kaşığı tuz

8 dal maydanoz


Yapılışı:


1- Maydanozları yıkayıp süzün ince ince kıyın

2- Mikserinizin haznesine 2 su bardağı unu ve 1 su bardağı suyu koyarak 1 kademede çalıştırın, kalan unu ve suyu ekleyerek toplam 8 dakika karıştırın

3- İlk karıştırma işlemi bittikten sonra 2 kademede 3 dakika karıştırın

4- Hamur kendini topladıktan sonra (pürüzsüz ama yumuşak bir hamur olacak) hamuru hazeneden çıkartarak ceviz büyüklüğünde parçalara ayırın

5- Hamur parçalarını mikserin hazenesine geri koyarak kıyılmış maydanozu ekleyin ve düşük devirde 4 dakika daha yoğurun

6- Hazırladığınız maydamozlu hamuru top haline getirin ve streç filmle hava almayacak şekilde sararak bozdolabında 30 dakika dinlendirin

7- Hamuru biraz üçgen keserek elinizde yaklaşık 20 cm boyutunda şeritler haline getirin ve unlanmış tepsiye dizin

8- Hazırladığınız hamurları 2 litre suda 8-10 dakika haşlayın Pişen makarnaları servis tabağına alın ve sosunu ekleyerek servis yapın


Üzerindeki sos: Sosisli Ragu


Malzemeler:


10-12 adet (sosis ince kıyılmış)

1,5 ölçek beyaz şarap (ben kullanmadım)

1,5 ölçek yoğun krema

1 çay kaşığı tarçın

1 yemek kaşığı rezene

1 tutam kırmız biber

tuz

karabiber


Yapılışı:


Kıyılmış sosisleri tavaya alın 2 yemek kaşığı zeytinyağı ve baharatları ekleyerek sosisler hafifçe gevrekleşene kadar soteleyin Geri kalan tüm mazlemeyi ekleyin 1-2 dakika daka pişirip ocaktan alın

Alıntı Yaparak Cevapla