Konu
:
hamsi yemekleri
Yalnız Mesajı Göster
08-29-2006
#
10
90burcu
Hamsi Sarma (4 Kişilik)
Malzemeler:
400 gr
hamsi
1 demet karalahana
4 adet taze soğan
1 demet maydanoz
2 çorba kaşığı sıvı yağ
Tuz , Kırmızı biber
Karabiber
HAZIRLANIŞI :
Hamsileri kafalarını koparıp kılçıklarını çıkararak fileto olarak ayıklayın, yıkayıp durulayın
Her filetoyu ikiye ayırıp tuzlayın
Bir tencerede karalahana yapraklarını tuzlu suda yumuşayıncaya kadar kaynatın
Çıkarıp sap ve damarlarını kesin
Diğer bir kapta ince kıyılmış taze soğanları, kıyılmış maydanozu, tuz, karabiber ve kırmızı biberi karıştırıp yumuşayıncaya kadar ovun ve 2 çorba kaşığı sıvı yağı ilave edip karıştırın
Içine hamsileri ekleyin
Karışımı karalahana yapraklarına yeleştirip azar miktarda margarin koyup kenarları da kapanacak tarzda rulalar haline getirin
Ruloları aralarında boşluk kalmayacak tarzda fırın tepsisine dizin ve üzerlerine fırça ile sıvı yağ sürün
180oC’ta 20 dakika kadar fırınlayın
Sıcak olarak servis yapın
90burcu