Konu
:
Bademli Kuzu Etli Pilav
Yalnız Mesajı Göster
Bademli Kuzu Etli Pilav
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Bademli Kuzu Etli Pilav
Kuzu Etli Pilav Tarifi - Bademli Kuzu Etli Pilav Tarifleri - Bademli Kuzu Etli PilavNasıl Yapılır - Bademli Kuzu Etli Pilav Malzemeleri
Malzemeler
* 5 adet kuzu Kuzu İncik
* 1 kg Pirinç
* 250 gr Tereyağı
* 1 çay bardağı Sıvı Yağ
* 200 gr Badem
* 100 gr Çam Fıstığı
* Bir tutam Tuz ve şeker
* 2 baş Soğan
*
* Mutfak: Belirsiz
Hazırlanışı
İncikleri yıkayıp bir tencerede suyunu verdikten sonra bir çay kaşı tuzla kaynatalım
Diğer tarafta pirinci tuzlu ve sıcak suyun içinde bekletin
3-4 defa pirinci yıkayıp süzdükten sonra tereyağı ve çiçek yağı koyduğumuz tencerede 2 baş ince doğranmış soğanı tencerenin içine koyun
Ardından badem ve çam , fıstığını pirinçlerini ilave ederek 20 dakika karıştırın
Pirinç toplanmaya başlayınca etin suyunu pilava ilave edin
Suyu pirinçlerin üzerini bir bardak geçsin
Tuz ve şeker ilave edildikten sonra karıştırın ve kapağını kapatın 10 dakika pirinçler kaynayın-ca indirin
Kuzu inciklerinin kemiklerinden ayıklayarak pilavın üzerine koyun
10 dakika sonra servis edebilirsiniz
Afiyet Olsun
Afiyet Olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul