Yalnız Mesajı Göster

Keklik Etli Lepeli Pilav

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Keklik Etli Lepeli Pilav



Keklik Etli Lepeli Pilav Tarifi - Iğdır Usulü Keklik Etli Lepeli Pilav Nasıl Yapılır - Keklik Etli Lepeli Pilav Malzemeleri




Keklik Etli Lepeli Pilav Iğdır Usulü


Malzemeler


250 gr pirinç

150 Gr lepe

Orta büyüklükte bir adet keklik

125 Gr tereyağı

Yeterince tuz


Hazırlanışı


Lepe üç saat önceden suda ıslatılır Pirinç yağda kavrulur Lepe haşlanarak süzülür, keklik eti ile birlikte kavrulan pirince ilave edilir Yeterince sıcak su ve tuz dökülür Kısık ateşte ağzı kapatılarak pişinceye kadar kaynatılır Karıştırılarak servis yapın


Afiyet Olsun

Alıntı Yaparak Cevapla