Yalnız Mesajı Göster

Kadayıfta Pilav

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kadayıfta Pilav



Kadayıfta Pilav Tarifi - Kadayıfta Pilavın Yapılışı - Kadayıfta Pilav Nasıl Yapılır

Malzemeler:


2 Su Bardağı Pirinç

300 Gram Kadayıf

2 Çorba kaşığı Tereyağı

2 Çorba kaşığı Sıvıyağ

4 Su Bardağı Su

Yarım Çay Kaşığı Yenibahar

Yarım Çay Kaşığı Tarçın

1 Çay Kaşığı Karabiber

1 Çay Bardağı Antep Fıstığı

1 Tatlı kaşığı Toz Şeker

1 Tatlı kaşığı Tuz

2 Adet Ayva

2 Çorba kaşığı Kuş Üzümü

1 Adet Havuç


Yapılışı:


En az yarım saat tuzlu sıcak suda beklettiğiniz pirinci, erittiğiniz 1 kaşık tereyağı, 1 kaşık sıvıyağ ile kavurun Pişerken içine tuz, şeker, antep fıstığı ve kuş üzümü katın

Pirinci dinlendirirken içine baharatları, haşlayıp küçük küp şeklinde kestiğiniz ayva ve havucu da katın

2 kaşık tereyağı eritip, kadayıfları iyice birbirine geçirdikten sonra karıştırın

Ufak tart veya pasta kalıbına yarısını döşeyin Pilavı içine boşaltın Kalan kadayıfı üstüne kapatın

180 derecedeki fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin Sıcak olarak servise sunun

Alıntı Yaparak Cevapla