Konu
:
Kadayıfta Pilav
Yalnız Mesajı Göster
Kadayıfta Pilav
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kadayıfta Pilav
Kadayıfta Pilav Tarifi - Kadayıfta Pilavın Yapılışı -
Kadayıfta Pilav Nasıl Yapılır
Malzemeler:
2 Su Bardağı Pirinç
300 Gram Kadayıf
2 Çorba kaşığı Tereyağı
2 Çorba kaşığı Sıvıyağ
4 Su Bardağı Su
Yarım Çay Kaşığı Yenibahar
Yarım Çay Kaşığı Tarçın
1 Çay Kaşığı Karabiber
1 Çay Bardağı Antep Fıstığı
1 Tatlı kaşığı Toz Şeker
1 Tatlı kaşığı Tuz
2 Adet Ayva
2 Çorba kaşığı Kuş Üzümü
1 Adet Havuç
Yapılışı:
En az yarım saat tuzlu sıcak suda beklettiğiniz pirinci, erittiğiniz 1 kaşık tereyağı, 1 kaşık sıvıyağ ile kavurun
Pişerken içine tuz, şeker, antep fıstığı ve kuş üzümü katın
Pirinci dinlendirirken içine baharatları, haşlayıp küçük küp şeklinde kestiğiniz ayva ve havucu da katın
2 kaşık tereyağı eritip, kadayıfları iyice birbirine geçirdikten sonra karıştırın
Ufak tart veya pasta kalıbına yarısını döşeyin
Pilavı içine boşaltın
Kalan kadayıfı üstüne kapatın
180 derecedeki fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin
Sıcak olarak servise sunun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul