Konu
:
Zeytinli Fırın Makarna
Yalnız Mesajı Göster
Zeytinli Fırın Makarna
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Zeytinli Fırın Makarna
Zeytinli Fırın Makarna Tarifi - Zeytinli Fırın Makarna Yapılışı - Zeytinli Fırın Makarna Nasıl Yapılır - Zeytinli Fırın Makarna Malzemeleri
500 gr
İri düdük makarna
200 gr
iri yeşil zeytin
3-4 diş sarmısak
50 gr
ufalanmış tulum peyniri
50 gr
rende kaşar peyniri
1 demet dereotu
1 kahve fincanı galeta tozu
4 çorba kaşığı zeytinyağı
YAPILIŞI
Tencereye tuzlu su ve bir iki damla zeytinyağı koyup, makarnaları haşlayınız
Suyun kaynamasını beklerken dereotunu yıkayıp, ayıklayınız
Ayıkladıktan sonra ince ince kıyınız
Sarmısakları tuzla havanda dövünüz
Yeşil zeytinleri çekirdeklerini tek tek çıkarınız
Çıkardıktan sonra bir tavaya koyunuz
Üstüne kadar elma sirkesi döküp, kapağını kapatınız
Hafif ateşte 10 dakika pişiriniz
Kapağı açıp, dereotu ve sarmısağı ilave ediniz
Tahta kaşıkla karıştırarak 15 dakika suyunu yarı yarıya çekene kadar pişiriniz
Bu ara dişe yapışmayacak kıvamda pişen makarnayı sudan süzerek çıkarınız
Tavadaki dereotlu zeytinlerin üzerine döküp, karıştırınız
Dört çorba kaşığı zeytinyağını üzerine döküp bütün makarnaları zeytinyağına bulayınız
Fırına girebilecek bir kabı hafifçe yağlayınız
Galeta tozunu içine döküp, kabın içini bulayınız
Makarnaları ufalanmış tulum peyniri ile karıştırarak, fırın kabına dökünüz
Üstüne kaşar peyniri rendesini gezdiriniz
Fırını 200 derece ısıttıktan sonra kabı fırına sürünüz
10 dakika üstü kızarıncaya kadar pişiriniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul