Konu
:
Kıymalı Fırın Makarna
Yalnız Mesajı Göster
Kıymalı Fırın Makarna
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kıymalı Fırın Makarna
Kıymalı Fırın Makarna Tarifi - Kıymalı Fırın Makarna Yapılışı - Kıymalı Fırın Makarna Nasıl Yapılır - Kıymalı Fırın Makarna Malzemeleri
300 gr kıyma (harcı için)
½ paket fırın makarna
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tuz
3 yemek kaşığı margarin (harcı için)
1 adet soğan (harcı için)
1 tatlı kaşığı kekik (harcı için)
Bir miktar tuz (harcı için)
Bir miktar karabiber (harcı için)
750 ml süt (sosu için)
1 paket Knorr Beşamel Sos (sosu için)
2 yemek kaşığı margarin
Hazırlanışı
1
Derin bir tencereye bol su koyup kaynatın
2
Su kaynayınca içine tuz ve zeytinyağını koyup makarnaları içine ilave ettikten sonra 8 dakika kaynatın
3
Makarnayı süzdükten sonra margarin ile yağlayın
4
Tencerede margarini kızdırıp içine kıymayı ilave edin, kıymalar kavrulup bıraktıkları suyu çekinceye kadar kavurun
5
Doğranmış soğanı, kekiği, tuz ve karabiberi ekleyip soğanlar pembeleşinceye kadar pişirin
6
Tencerenin içine Knorr Beşamel Sos’u ve sütü koyup kaynayana kadar karıştırın
7
Sos kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşte 5 dakika boyunca ara sıra karıştırarak pişirin
8
Fırın kabına, önce haşlayıp yağladığınız makarnayı dökün, üzerine kıymalı harcı ve hazırladığınız Knorr Beşamel Sos’un yarısını ekleyip tüm malzemeyi iyice karıştırın, kaşığın sırtı ile üzerini iyice düzeltin
9
En son olarak makarnanın üzerine kalan Knorr Beşamel Sos’un tamamını dökün, kaşığın sırtı ile düzeltin, üzerine rendelenmiş kaşar peynirini serpin
10
Önceden 185 derecede ısıttığınız fırında 20-25 dakika peynirler kızarıncaya kadar pişirip servis edin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul