Yalnız Mesajı Göster

Konserve Mantarlı Ve Bezelyeli Pilav

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Konserve Mantarlı Ve Bezelyeli Pilav



Konserve Mantarlı Bezelyeli Pilav Tarifi - Bezelyeli Pilav Yapılışı - Bezelyeli Pilav Nasıl Yapılır - Bezelyeli Pilav Malzemeleri

2 su bardağı baldo pirinç

250 gr konserve mantar

2 yemek kaşığı kuşüzümü

2 yemek kaşığı dolmalık fıstık

5 çorba kaşığı konserve bezelye

2 adet havuç

2 adet kuru soğan

4 su bardağı et suyu

4 yemek kaşığı tereyağı

1 çay kaşığı tarçın

1 çay kaşığı toz şeker

1 çay kaşığı karabiber

Yarım demet dereotu

Tuz


Soğanları ince kıyın Fıstıkla birlikte yağı tencereye alın hafif kavurun Pirinci yıkayıp ilave edin Rendelenmiş havucu, kuş üzümünü ekleyin Kavurmaya devam edin Mantarı kesin, bezelye ile pirince katın Tuz şeker, tarçın, karabiber, kıyılmış dereotu katıp, kaynar et suyunu üzerine dökün Pirinçler uzayıp, pişince ateşten alın Biraz dinlendirip, ezmeden karıştırıp servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla