Konu
:
Kıymalı Makarna
Yalnız Mesajı Göster
Kıymalı Makarna
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kıymalı Makarna
Kıymalı Makarna Tarifi - Kıymalı Makarna Nasıl Yapılır - Kıymalı Makarna Malzemeleri
MALZEMELER (4 Kişilik)
* 500 gr Makarna
* 90 gr Tereyağı (6 Çorba Kaşığı)
* 1 Büyük Soğan
* 1 Diş Sarmısak
* 1 Çorba Kaşığı Kereviz(Rendelenmiş)
* 1 Çorba Kaşığı Havuç
* 1/2 Tatlı Kaşığı Tuz
* 1 Kahve Kaşığı Karabiber
* 1 Defne Yaprağı
* 150 gr Dana Kıyması (Yağsız)
* 3 Çorba Kaşığı Salça
* 12 Su Bardağı Su
Kıymalı Makarna tarifi
1 – Orta boy bir tencerede 2 çorba kaşığı yağı orta ateşte eritiniz
Yağ kızınca soğanları ve sarmısağı ekleyip, arasıra karıştırarak 12-13 dakika kavurduktan sonra, kereviz, havuç, defne yaprağı, 1/2 tatlı kaşığı tuz ve biberi katıp 5-6 dakika daha karıştırarak kavurunuz
2 – Salçayı ve 2 su bardağı suyu ekleyip ağır ateşte 30-40 dakika pişirdikten sonra, defne yaprağını çıkarıp atınız, ve ateşi kapatınız
3 – Bu arada makarnayı yapmak için büyükçe bir tencereye kalan 10 su bardağı su ile kalan 1 tatlı kaşığı tuzu koyup harlı ateşte kaynatınız
Kaynayınca ateşin altını kısıp, makarnayı katarak 8-10 dakika makarna iyice yumuşayıncaya kadar pişiriniz
Tencereyi ateşten alınız
Makarnayı kevgirden süzüp üstünden sıcak su geçirerek ısıtılmış bir servis tabağına boşaltınız
Kalan 4 çorba kaşığı yağı ekleyip iki büyük kaşıkla makarnayı karıştırarak yağı yediriniz
4 – Sosu makarnanın üstüne döküp servis yapınız
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul