Konu: Buhara Pilav
Yalnız Mesajı Göster

Buhara Pilav

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Buhara Pilav



Malzemeler


* 2 su bardağı pirinç

* 2 havuç

* 3 çorba kaşığı tereyağ

* 2 fincan yeşil fıstık

* 1 fincan kuş üzümü

Hazırlanma Şekli


Havuçları rendeleyin Kendi suyu ile pişirin Pirinçleri ayıklayıp yıkayın Yeşil fıstıkları ve kuş üzümünü kaynar suda 2-3 dakika haşlayın Kızgın yağa süzülen, kurulanan fıstıkları koyup 1-2 dakika karıştırın Havucu ve kuş üzümünü ilave edin Bir kenara bırakın Tereyağını eritin Süzülen pirinçleri katıp kavurun ve kaynayan suyunu ekleyin ve pilavı pişirin İneceğine yakın fıstık karışımını ilave edin Pirinçleri ezmeden tahta kaşıkla kenardan ortaya doğru karıştırın Üzerine kağıt örterek 20 dakika demlendirin


NOT: İstenirse haşlanmış kestane de konabilir

Alıntı Yaparak Cevapla