Konu
:
Buhara Pilav
Yalnız Mesajı Göster
Buhara Pilav
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Buhara Pilav
Malzemeler
* 2 su bardağı pirinç
* 2 havuç
* 3 çorba kaşığı tereyağ
* 2 fincan yeşil fıstık
* 1 fincan kuş üzümü
Hazırlanma Şekli
Havuçları rendeleyin
Kendi suyu ile pişirin
Pirinçleri ayıklayıp yıkayın
Yeşil fıstıkları ve kuş üzümünü kaynar suda 2-3 dakika haşlayın
Kızgın yağa süzülen, kurulanan fıstıkları koyup 1-2 dakika karıştırın
Havucu ve kuş üzümünü ilave edin
Bir kenara bırakın
Tereyağını eritin
Süzülen pirinçleri katıp kavurun ve kaynayan suyunu ekleyin ve pilavı pişirin
İneceğine yakın fıstık karışımını ilave edin
Pirinçleri ezmeden tahta kaşıkla kenardan ortaya doğru karıştırın
Üzerine kağıt örterek 20 dakika demlendirin
NOT: İstenirse haşlanmış kestane de konabilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul