Konu
:
Meyveli Pilav
Yalnız Mesajı Göster
Meyveli Pilav
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Meyveli Pilav
Malzemesi:
2 su bardağı pirinç
2 küçük boy patates
3 orta boy havuç
2 adet elma
1 adet ayva
50 gr (2/5 su bardağı) tuzsuz badem
50 gr (2/5 su bardağı) tuzsuz antepfıstığı
2 iri boy soğan
1 su bardağı ayçiçeği yağı
Yarı kilo yağsız kuşbaşı kuzu eti
Tuz
Karabiber
1 çorba kaşığı domates salçası
Yarım çorba kaşığı biber salçası
6 su bardağı su
Yapılışı:
* Pirinci ılık tuzlu suda 15 dakika bekletin
Nişastası akıp suyu durulaşıncaya kadar yıkayın ve bir süzgece çıkarın
Patatesleri soyun
Havuçları kazıyın
Elma ve ayvayı kabuklu bırakın
Patates, havuç, elma ve ayvayı 2 cm’lik küpler biçiminde doğrayın
Bademlerle antepfıstıklarını kaynar suda birkaç dakika haşlayıp süzün ve kabuklarını soyun
Soğanları kıyın
* Yağın 2 kaşığını tencerede kızdırın
Etleri, verdikleri suyu çekinceye kadar kavurun
Soğanları katıp pembeleşinceye kadar kavurmayı sürdürün
Salçaları katıp karıştırın
Suyu da ekleyerek bir taşım kaynatın
Sayı: 110
Bölüm: Yemek
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul