Yalnız Mesajı Göster

Meyveli Pilav

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Meyveli Pilav



Malzemesi:

2 su bardağı pirinç

2 küçük boy patates

3 orta boy havuç

2 adet elma

1 adet ayva

50 gr (2/5 su bardağı) tuzsuz badem

50 gr (2/5 su bardağı) tuzsuz antepfıstığı

2 iri boy soğan

1 su bardağı ayçiçeği yağı

Yarı kilo yağsız kuşbaşı kuzu eti

Tuz

Karabiber

1 çorba kaşığı domates salçası

Yarım çorba kaşığı biber salçası

6 su bardağı su


Yapılışı:


* Pirinci ılık tuzlu suda 15 dakika bekletin Nişastası akıp suyu durulaşıncaya kadar yıkayın ve bir süzgece çıkarın Patatesleri soyun Havuçları kazıyın Elma ve ayvayı kabuklu bırakın Patates, havuç, elma ve ayvayı 2 cm’lik küpler biçiminde doğrayın Bademlerle antepfıstıklarını kaynar suda birkaç dakika haşlayıp süzün ve kabuklarını soyun Soğanları kıyın


* Yağın 2 kaşığını tencerede kızdırın Etleri, verdikleri suyu çekinceye kadar kavurun Soğanları katıp pembeleşinceye kadar kavurmayı sürdürün Salçaları katıp karıştırın Suyu da ekleyerek bir taşım kaynatın

Sayı: 110

Bölüm: Yemek

Alıntı Yaparak Cevapla