Konu: Çilav
Yalnız Mesajı Göster

Çilav

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Çilav



Malzemeler :

� 2 su bardağı jasmin pirinci

� 2 adet orta boy patates

� 200 gr tereyağı

� 1/2 demet dereotu

� 300 gr iç bakla

� Tuz

Hazırlanışı :

Pirinci tuzlu sıcak suda yarım saat beklettikten sonra iyice yıkayıp, suyunu süzün


Bir tencereye 4 su bardağı su koyup, kaynatın Tuz ilave edin Pirinci koyup, tencerenin kapağını açık bırakarak 7 - 8 dakika haşlayın


Haşlanmış pirinci tel süzgece alıp, suyunu süzün Tereyağını eritin Kenarları yüksek bir ısıya dayanıklı cam kabın dibini ve kenarlarını yağlayın Patatesleri yıkayıp, kabuklarını soyun Çok ince halka şeklinde dilimleyin


İç baklayı kaynar suda 7 - 8 dakika haşlayın Dilimlenmiş patatesleri kabın dibine ve kenarlarına düzgün bir şekilde dizin


Haşlanıp suyu süzülmüş pirinci, haşlanmış iç bakla ve ince doğranmış dereotu ile karıştırın


Hazırladığınız karışımın 1/3`ini, patateslerin üzerine yayın İyice bastırın 3 - 4 çorba kaşığı tereyağını pilavın üzerine dökün Üzerine tekrar pilav koyup, tereyağı dökün Bu işlemi tereyağı bitene kadar tekrarlayın En üste tereyağı dökün Cam kabın kapağını kapatın


Ateşin üzerine bir amyant koyun Kabı amyantın üzerine oturtun Önce orta sonra kısık ateşte 35 - 40 dakika, patatesler kızarıp pilav demleninceye kadar pişirin


Çilavı, düz bir servis tabağına ters çevirerek çıkarıp, servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla