Yalnız Mesajı Göster

Mercimekli Pirinç Pilavı

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Mercimekli Pirinç Pilavı



Mercimekli Pirinç Pilavı Tarifi - Mercimekli Pirinç Pilavının Yapılışı



Malzemeleri

2 yemek kaşığı margarin

2 bardak pirinç

1 tatlı kaşığı tuz

1 adet et suyu tablet

5 adet taze soğan

beş buçuk bardak kaynar su

yarım bardak yeşil mercimek

Hazırlanışı


- Ocağa koyduğunuz küçük bir tencereye iki buçuk bardak kaynar su döküp, içerisine yarım bardak yeşil mercimek koyun Tencerenin kapağını kapatıp, haşlamaya bırakın

- 5 adet taze soğanı ince ince doğrayın Ocağa aldığınız bir tencereye 2 yemek kaşığı margarin koyun Yağ eridikten sonra üzerine 2 bardak (daha önceden 5 dakika ıslanmış ve yıkanmış) pirinci koyun ve karıştırarak 15 dakika kadar kavurun Bu sürenin sonunda şişen mercimeği süzün

- Doğradığınız soğanları kavrulan pirincin üzerine ilave edin Birkaç kez karıştırıp 1 adet et suyu tableti elinizle parçalayarak pirincin içine ekleyin Tüm malzemeyi karıştırarak yarım dakika kadar kavurun ve bu sürenin sonunda üzerine 1 tatlı kaşığı tuz serpin ve birkaç kez karıştırın Üzerine haşladığınız yeşil mercimeği ekleyerek birkaç kez daha karıştırıp 3 bardak kaynar su dökün

- Tencerenin kapağını kapatıp yaklaşık 10 dakika pişmeye bırakın Pişen pilavı tezgaha alarak karıştırın Demlenmesi için 2 dakika kadar bekleyip, servise hazır hale getirin

Alıntı Yaparak Cevapla