Yalnız Mesajı Göster

Deniz Mahsüllü Spagetti

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Deniz Mahsüllü Spagetti



Malzemeler :


100 gr konserve ton balığı

400 gr çubuk makarna

800 gr midye

3 diş sarmısak

1 adet sivribiber

1 çorbakaşığı kıyılmış maydanoz

300 gr süzgeçten geçirilmiş domates

1 çaykaşığı iri yapraklı frenk fesleğeni

zeytinyağı

tuz


4 Kişilik


Yapılışı :


Teflon bir tavaya dört çorbakaşığı zeytinyağ koyup soyulmuş sarımsakları çevirin Biber ve süzgeçten geçirilmiş domatesleri katıp kısık ateşte, 5-10 dakikada bir karıştıarak pişirin Bir tutam tuz ekleyin Konserve suyu süzülmüş ton balığını ufalayıp ilave edin Sonra bir tencereye biraz zeytinyağı koyup midyeleri katınn Tencerinin ağzını kapatıp kısık ateşte midyelerin açılmalarını bekleyin


Ateşten indirdiğiniz midyelerin suyunu süzün ve domates sosuna ekleyin Ton balığını, maydanozu, frenk fesleğeniniekleyin Sonra 4-5 dakika daha kaynatmaya devam edin


uzlu bol suda makarnayı haşlayın, henüz diri haldeyken ateşten çekip süzün Hazırlanmış sosu üzerinde gezdirin Kıyılmış maydanozu da ilave ettikten sonra sıcak servis yapın

AFIYET OLSUN!





alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla