Konu
:
Deniz Mahsüllü Spagetti
Yalnız Mesajı Göster
Deniz Mahsüllü Spagetti
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Deniz Mahsüllü Spagetti
Malzemeler :
100 gr konserve ton balığı
400 gr çubuk makarna
800 gr midye
3 diş sarmısak
1 adet sivribiber
1 çorbakaşığı kıyılmış maydanoz
300 gr süzgeçten geçirilmiş domates
1 çaykaşığı iri yapraklı frenk fesleğeni
zeytinyağı
tuz
4 Kişilik
Yapılışı :
Teflon bir tavaya dört çorbakaşığı zeytinyağ koyup soyulmuş sarımsakları çevirin
Biber ve süzgeçten geçirilmiş domatesleri katıp kısık ateşte, 5-10 dakikada bir karıştıarak pişirin
Bir tutam tuz ekleyin
Konserve suyu süzülmüş ton balığını ufalayıp ilave edin
Sonra bir tencereye biraz zeytinyağı koyup midyeleri katınn
Tencerinin ağzını kapatıp kısık ateşte midyelerin açılmalarını bekleyin
Ateşten indirdiğiniz midyelerin suyunu süzün ve domates sosuna ekleyin
Ton balığını, maydanozu, frenk fesleğeniniekleyin
Sonra 4-5 dakika daha kaynatmaya devam edin
uzlu bol suda makarnayı haşlayın, henüz diri haldeyken ateşten çekip süzün
Hazırlanmış sosu üzerinde gezdirin
Kıyılmış maydanozu da ilave ettikten sonra sıcak servis yapın
AFIYET OLSUN!
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul