Yalnız Mesajı Göster

Tavuklu Hellimli Makarna

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tavuklu Hellimli Makarna






Yapılışı:


Yarım paket makarnayı 3 çay kaşığı tuz katılmış kaynar suda haşlayın ve suyunu süzerek bir kenarda bekletin Bu arada bir miktar tereyağ ve zeytinyağı karışımında 200 gr tavuk kıymasını kavurun


Kıymalar kavrulurken dilediğiniz miktarda hellim peynirini ( yaklaşık 1 çay bardağı ) tavla zarından biraz daha küçük olacak şekilde küp küp doğrayın Peynirleri de kıymaya ekleyin


1,5 tatlı kaşığı biber salçası ve bir miktar kırmızı pul biber ekleyerek 5 dk kavurun Suyu süzülmüş makarnaları bu karışıma ekleyerek iyice karıştırın ve servis yapın




alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla