Konu
:
Güveçte Mantarlı Tavuklu Pilav
Yalnız Mesajı Göster
Güveçte Mantarlı Tavuklu Pilav
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Güveçte Mantarlı Tavuklu Pilav
güveç tarifi - güveçte pilav nasıl yapılır - tavuklu pilav tarifi - mantarlı pilav
Malzemeler
1/2 tavuk göğsü (haşlanmış)
2 su bardağı baldo pirinç
3 su bardağı su
1/2 su bardağı bezelye (haşlanmış)
200 gr
mantar
1 orta boy havuç (haşlanmış)
1 orta boy soğan
tuz
karabiber
1/2 çay bardağı sıvı yağ
beşamel sos için:
1 yumurta
1,5 çorba kaşığı sıvı yağ
1,5 çorba kaşığı un
2 su bardağı süt
100 gr kaşar rendesi
Tarifi:
Pirinçleri ılık, tuzlu suda 20 dakika bekletelim
Sonra birkaç su 1 yıkayıp süzgece alalım
Bir tencereye küp doğranmış soğan, ve ince uzun dilimlenmiş mantarları ilave edip birkaç dakika daha kavuralım
Mantarların suyu çekilince, pirinçleri ilave edip birkaç dakika daha kavuralım, içine haşlanmış ve küp doğranmış havucu tavuk etini, bezelyeleri, sıcak suyu, tuzu ve karabiberi ilave edip ağır ateşte pirinçler suyunu çekene dek pişirelim
Pilavı güveç kaplara do duralım
Beşamel sos için bir tavaya sıvı yağı alıp unu ilave ederek birkaç kez çevirelim
Sütü ve tuzu ilave edip üzeri göz göz olana dek pişirelim
Ilıyınca içine yumurtayı ilave ederek karıştıralım Ve guveç kapların üzerine gezdirelim
Üzerine kaşar rendesi serperek 200 ısıtılmış fırının üst rafında üzerleri açık pembe renk olana dek pişirelim
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul