Konu
:
Arpa Şehriye Pilavı-1
Yalnız Mesajı Göster
Arpa Şehriye Pilavı-1
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Arpa Şehriye Pilavı-1
Arpa Şehriye Pilavı Tarifi - Arpa Şehriye Pilavı Nasıl Yapılır - Arpa Şehriye Pilavı MalzemeleriArpa Şehriye Pilavı
500 gr arpa şehriyesi
200 gr (13 çorba kaşığı) tereyağı
2 çorba kaşığı salça
1 tatlı kaşığı tuz
7+1/2 su bardağı kaynar su ya da et suyu
Küçük bir tencereye yağı koyup kızdırınız
Yağ kızınca şehriyeyi koyup, delikli kepçe ile sürekli karıştırarak 4-5 dakika, sarımtırak bir renk alana kadar kavurunuz
Salçayı ve tuzu ekleyip, kaynar su ya da et suyunu ekleyiniz
Birkaç kez karıştırıp, çok ağır ateşte 15 dakika, suyunu çekene kadar pişiriniz
Tencereyi ateşten alıp, pilavı ısıtılmış bir servis tabağına aktararak, servis ediniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul