Yalnız Mesajı Göster

Arpa Şehriye Pilavı-1

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Arpa Şehriye Pilavı-1



Arpa Şehriye Pilavı Tarifi - Arpa Şehriye Pilavı Nasıl Yapılır - Arpa Şehriye Pilavı MalzemeleriArpa Şehriye Pilavı


500 gr arpa şehriyesi

200 gr (13 çorba kaşığı) tereyağı

2 çorba kaşığı salça

1 tatlı kaşığı tuz

7+1/2 su bardağı kaynar su ya da et suyu


Küçük bir tencereye yağı koyup kızdırınız Yağ kızınca şehriyeyi koyup, delikli kepçe ile sürekli karıştırarak 4-5 dakika, sarımtırak bir renk alana kadar kavurunuz Salçayı ve tuzu ekleyip, kaynar su ya da et suyunu ekleyiniz Birkaç kez karıştırıp, çok ağır ateşte 15 dakika, suyunu çekene kadar pişiriniz Tencereyi ateşten alıp, pilavı ısıtılmış bir servis tabağına aktararak, servis ediniz


Alıntı Yaparak Cevapla