Konu
:
Şanlıurfa Usulü Etli Nohutlu Bulgur Pilavı
Yalnız Mesajı Göster
Şanlıurfa Usulü Etli Nohutlu Bulgur Pilavı
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Şanlıurfa Usulü Etli Nohutlu Bulgur Pilavı
Etli Nohutlu Bulgur Pilavı Tarifi - Etli Nohutlu Bulgur Pilavı Yapılışı - Etli Nohutlu Bulgur Pilavı Nasıl Yapılır - Etli Nohutlu Bulgur Pilavı Malzemeleri
200 gr kuzu veya dana kuşbaşı et
1 su bardağı haşlanmış nohut
5-6 yemek kaşığı zeytinyağ
2 adet kuru soğan
3 adet domates
1 tatlı kaşığı biber salçası (ben acı kullandım)
2 tatlı kaşığı nane
2 tatlı kaşığı kekik
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatli kaşığı pul biber (acı seviyorsanız)
2 tatlı kaşığı tuz (silme)
sıcak su
Minik minik doğradığınız etlerinizi geniş bir tencerede suyunu salıp tekrar çekene kadar çevirerek pişirin
Suyunu çektikten sonra zeytinyağ ve yarım ay şeklinde doğranmış kuru soğanı ekleyin, kavurun
Soğanlar yumuşayınca bulguru ekleyin birkaç dakika kavurun
Haşlanmış nohut ve küp küp kesilmiş domatesleri ekleyin
Birkaç dakika daha karıştırın
Baharatlarını atın
Üstünü bir parmak geçecek kadar sıcak su koyun (yaklaşık 4-4
5 su bardağı) Kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin
Dinlendirin
Servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul