Yalnız Mesajı Göster

Tavuklu Pilav Güveç

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tavuklu Pilav Güveç



güveçte pilav - tavuklu pilav güveci - güveçte pilavlı tavukMalzemeler:


2 su bardağı haşlanmış pirinç

2 su bardağı rendelenmiş çedar

15 adet tavuk göğüs eti

300 ml krema

1 adet küçük boy kırmızı soğan

2 adet yumurta

2 yemek kaşığı tereyağı yada margarin


Tarifi:


Pirinçleri hafif diri pilav kıvamında haşlayın Tavuk göğüs etlerini de haşlayıp didikleyin


Derin bir kasede yemeklik doğranmış kırmızı soğanı, pirinç, peynir, krema, yumurta ve eritilmiş tereyağını karıştırın


Bu karışımı yağladığınız bir güveç kabına döküp önceden 180 C’ye ısıtılmış fırında 45-50 dakika kadar pişirinz Pişip pişmediğini anlamak için ortasına bir bıçak batırıyoruz ve bıçağın temiz çıkıp çıkmadığını kontrol edin


alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla