Konu
:
Düğün Pilavı
Yalnız Mesajı Göster
Düğün Pilavı
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Düğün Pilavı
malzemeler
300 gr
kemiksiz kuzu eti
4 çorba kaşığı tereyağı
2,5 su bardağı pirinç
3,5 su bardağı etsuyu veya su
1 tatlı kaşığı tuz
yapılışı
Kuzu etini tavla zarı gibi doğrayın
Bir kaşık tereyağı ile birlikte ağır ateşte suyunu salıp çekene kadar arada bir karıştırarak 45 dakika kavurun
Bu arada pirinci ayıklayıp 20 dakika ıslatın
SOnra 4-5 defa yıkayıp üç çorba kaşığı kızdırılmış yağda 4-5 dakika kavurun
Tuzunu ve kaynar olarak et suyunu ilave edip bir kere karıştırdıktan sonra kapağını kapatın ağır ateşte 20 dakika pişirin
Daha sonra kuzu kavurmasını katıp karıştırarak sofraya getirin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul