Yalnız Mesajı Göster

Düğün Pilavı

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Düğün Pilavı



malzemeler


300 gr kemiksiz kuzu eti

4 çorba kaşığı tereyağı

2,5 su bardağı pirinç

3,5 su bardağı etsuyu veya su

1 tatlı kaşığı tuz
yapılışı

Kuzu etini tavla zarı gibi doğrayın Bir kaşık tereyağı ile birlikte ağır ateşte suyunu salıp çekene kadar arada bir karıştırarak 45 dakika kavurun Bu arada pirinci ayıklayıp 20 dakika ıslatın SOnra 4-5 defa yıkayıp üç çorba kaşığı kızdırılmış yağda 4-5 dakika kavurun Tuzunu ve kaynar olarak et suyunu ilave edip bir kere karıştırdıktan sonra kapağını kapatın ağır ateşte 20 dakika pişirin Daha sonra kuzu kavurmasını katıp karıştırarak sofraya getirin

Alıntı Yaparak Cevapla