Konu
:
Yufkada Etli Pilav
Yalnız Mesajı Göster
Yufkada Etli Pilav
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Yufkada Etli Pilav
Malzemeler:
1 çorba kasesi pirinç
100 gr et
1 adet kuru soğan
1 adet yufka 1 havuç
1 çay bardağı sıvı yağ
tuz
karabiber
Et tencerede yağ ile kavrulur
Kuru soğan doğranır, kavurnaya devam edilir
En son küçük doğranmış havuç ve pilava yetecek kadar suyu ilave edeilir
Kapağını kapatıp pişirmeye bırakılır
Etler pişince pirinci yıkayıp süzülüp etlere ilave edilir
tuzunu karabiberini ilave edip,suyu kontrol edilerek pişirilir
Bir kek kalıbını vaya fırın tepsisini yağlayp yufka serilir
Pilav içine boşaltılıp düzeltilir
Kenarından sarkan yufka pilavın üzerine kapatılır
180 derece ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirilir
AFİYET OLSUN
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul