Yalnız Mesajı Göster

Yufkada Etli Pilav

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Yufkada Etli Pilav



Malzemeler:


1 çorba kasesi pirinç

100 gr et

1 adet kuru soğan

1 adet yufka 1 havuç

1 çay bardağı sıvı yağ

tuz

karabiber


Et tencerede yağ ile kavrulur


Kuru soğan doğranır, kavurnaya devam edilir


En son küçük doğranmış havuç ve pilava yetecek kadar suyu ilave edeilir


Kapağını kapatıp pişirmeye bırakılır


Etler pişince pirinci yıkayıp süzülüp etlere ilave edilir


tuzunu karabiberini ilave edip,suyu kontrol edilerek pişirilir




Bir kek kalıbını vaya fırın tepsisini yağlayp yufka serilir


Pilav içine boşaltılıp düzeltilir


Kenarından sarkan yufka pilavın üzerine kapatılır


180 derece ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirilir




AFİYET OLSUN

Alıntı Yaparak Cevapla