Konu
:
Adak Pilavı
Yalnız Mesajı Göster
Adak Pilavı
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Adak Pilavı
Malzemeler:
2 adet kuşbaşı tavuk göğüs eti
3 su bardağı pilavlık bulgur
2 adet kuru soğan
2 adet havuç
Yarım demet ıspanak
1 çay kaşığı tuz, karabiber
2 tatlı kaşığı tereyağı
Tarifi
Önce ıspanakları bol suda yıkayıp, ayıklayın
Doğrayarak bir tabağa alın
Havuçları da yıkayıp, soyun ve rendeleyin
Bir tencerede tereyağını eritin
Soğanı katarak pembeleştirin
Tavuk etlerini ekleyerek, suyunu çekinceye dek soteleyin
Üzerine rendelenmiş havuçları ekleyip, 5 dakika etlerle birlikte kavurmaya devam edin
Ispanakları koyup, 5 su bardağı sıcak su ekleyin
Su kaynamaya başlayınca bulgurunu katın
Kısık ateşte bulgur suyunu çekinceye dek pişirin
10 dakika dinlendirip, servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul