Konu: Adak Pilavı
Yalnız Mesajı Göster

Adak Pilavı

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Adak Pilavı



Malzemeler:


2 adet kuşbaşı tavuk göğüs eti

3 su bardağı pilavlık bulgur

2 adet kuru soğan

2 adet havuç

Yarım demet ıspanak

1 çay kaşığı tuz, karabiber

2 tatlı kaşığı tereyağı

Tarifi


Önce ıspanakları bol suda yıkayıp, ayıklayın Doğrayarak bir tabağa alın Havuçları da yıkayıp, soyun ve rendeleyin Bir tencerede tereyağını eritin Soğanı katarak pembeleştirin Tavuk etlerini ekleyerek, suyunu çekinceye dek soteleyin Üzerine rendelenmiş havuçları ekleyip, 5 dakika etlerle birlikte kavurmaya devam edin Ispanakları koyup, 5 su bardağı sıcak su ekleyin Su kaynamaya başlayınca bulgurunu katın Kısık ateşte bulgur suyunu çekinceye dek pişirin 10 dakika dinlendirip, servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla